Hemstädning kostar inte längre särskilt mycket

Funderar ni på att ta hjälp med städningen hemma? Det är ni inte ensamma om. Sedan rutavdraget infördes har allt fler insett att det faktiskt är ekonomiskt möjligt att anlita en städfirma.

Innan rutavdraget infördes var det nästan lite pinsamt att ta hjälp med hemstädningen men så är det inte alls längre. Idag anlitar både barnfamiljer, par och ensamstående regelbundet städhjälp. Vissa varje vecka och andra lite då och då. Det är just det som är så fint med dagens moderna städföretag, att de är flexibla och att det finns många olika städtjänster att välja mellan. Oftast prenumererar man på hemstädningen och städfirman kommer då regelbundet och städar enligt vad man har kommit överens om. Vanligt är en gång i veckan eller varannan, men man kan också välja att få hjälp med bara storstädning en gång i månaden. Städprenumerationen rullar sedan på tills den dag man väljer att säga upp den.

Till hemstädningen kan man välja till olika tilläggstjänster

De flesta städföretag som arbetar med hemstädning erbjuder också olika tilläggstjänster som exempelvis vår- och höststädning, storstädning, fönsterputsning, rengöring av kyl och frys, tvätt och strykning, gräsklippning och trädgårdsarbete med mera, med mera. Fast vilka extratjänster som erbjuds kan variera mellan de olika städbolagen, men många städföretag är också väldigt flexibla och brukar kunna ordna det mesta. Innan man tecknar ett städavtal kan det därför vara bra att fundera över vad man vill ha hjälp med och hur ofta man vill ha städat hemma. Kanske vill man städa själv tillsammans med barnen varannan vecka? Eller helt slippa tänka på städningen och i stället ha hjälp varje vecka?

Det är viktigt att man känner sig trygg med städföretaget

Det finns många städföretag att välja mellan och konkurrensen är stor och det gör att man också kan få riktigt prisvärd hemstädning. Därför kan det vara bra att först ta in offerter från några olika städföretag innan man tecknar ett avtal. Ofta kommer städföretaget på ett kostnadsfritt hembesök då man ber om en offert. Detta för att enklare kunna bilda sig en uppfattning om arbetsåtgången och hur omfattande städningen kommer att vara. Då har man också ett lysande tillfälle att ställa frågor till städföretagets representant och bilda sig en uppfattning om företaget. Då det är viktigt att man känner sig trygg med de eller den person som ska städa i hemmet kan man se mötet lite som en anställningsintervju.